Taidegalleria / Art Gallery

Varoitus! Osa tämän gallerian sisällöstä on vain aikuisten silmille soveltuvaa materiaalia. Yhdessäkään kuvassa ei tosin näytetä sukupuolielimiä, mutta huomattavaa alastomuutta sisältävien kuvien linkit on nyt merkitty punaisella. Samoin muista syistä erittäin järkyttävät kuvat/kuvaukset on luokiteltu punaisiksi. Jos tiedät olevasi herkkä, pidä huolta ettet katso kyseisiä kuvia.

Alert! Some of the material in this gallery is for adults only. Though genitals are not shown in any picture, the links to pictures that contain notable nudity have now been marked with red. Also those pictures/descriptions that are shocking for other reasons have been classified red. If you know you're a sensitive person, please make sure you do not view those pictures.

(P) = Lyijykynä / Pencil
(CP) = Puuvärit / Colored pencils
(I) = Muste / Ink
(F) = Tussit / Felt-tipped pens
(BP) = Kuulakärkikynä /Ballpoint pen
(B) = Pulloväri (sellainen mitä koulussa käytetään) / Water-based paint that comes from big bottles
(O) = Peiteväri / Opaque paint
(W) = Vesiväri / Watercolor
(MPP) = Micrografx Picture Publisher (Tietokoneohjelma / A computer program)
(24) = Microsoft Paint, värikuva / Microsoft Paint, in color
(LA) = Microsoft Paint, mustavalkoinen / Microsoft Paint, line-art

Naiskuvia/Women - Mostly fantasy
Mieskuvia/Men - Mostly fantasy
Tunteet/Emotions
Entisajat/Ancient Times
Muotokuvia/Portraits
Tietokonetaidetta/Computer Art


Pikkusisko yrittää ottaa kiinni veljeään, mutta tämä on liian nopea. Perheeseen sijoitettu poika tarkkailee vain, hän on mielestään liian vanha leikkimään vauvojen kanssa. Tavalliselta elämältä se vaikuttaa, mutta miksi kaikki kasvit ovat kuolleita ja koko seutu näyttää autiolta? Ja miksi pensasaitaan tarttunut lehtinen kehottaa olemaan syömättä sieniä?
Resoluutio on huono ja kuvassa on musta kumitusjälki (tiellä) mutta voitte kuvitella sen vaikka kranaatinpolttamaksi.
Little sister tries to catch her brother but he's too fast. The boy relocated in their family is just observing, he thinks he's too old to play with babies. Just normal life it seems to be but why are all the plants dead and why does the neighbourhood seem deserted? And why does the leaflet stuck in the hedge tell you not to eat mushrooms?
The resolution is bad and there's a black eraser stain in the picture (on the road) but you can imagine it a granade burn or something.

Baarin pahassa nurkassa ei ollut paljon väkeä, ainoastaan juopunut kiipijä ja häntänsä nyrjäyttänyt brlups, joka yritti iskeä waooranah-huoraa.
"Hei sori, mutta voisitteko siirtää häntäänne?" kysyi pikku poika, joka etsi vapaata paikkaa.

(Kohtaus avaruusbaarissa. Ja tämän piirtämiseen meni monta tuntia.
There were not many people in the bad corner of the bar, only a drunken climber and a Brlups with a sprained tail trying to pick up a Waooranah whore.
"Excuse me, but could you please move your tail?" asked a little boy looking for a seat.

(A scene in a bar in space.) And it took many hours to draw this.

Huonesuunnittelua. Tyypillisiä auringonsäteitä taustalla.
Room design. Typical solarbeams in the backround.

Tällainen töherrys jonka tein vihkoni takasivulle. Harjoittelin tussien käyttöä.
Just a little something I draw on the back page of my notebook. Experimenting with felt-tipped pens.

Näin tämän hienon hämähäkin verkossaan ja oli ihan pakko piirtää se. Se oli kaunein minkä olin koskaan tavannut.
I saw this fine spider in it's net and I just had to draw it. It was the most beautiful one I'd ever met.

Olet ehkä saattanut kuulla nettisivusta joka myi 'kissabonsaita' ja ketjukirjeestä, joka keräsi nimiä sen sulkemisen puolesta. Juttu paljastui huijaukseksi, mutta se sai minut miettimään että jos ollaan valmiita uskomaan, että joku voisi kasvattaa kissoja pullossa niin miksei sitten ihmistä pienessä tynnyrissä. Muistakaa tarina tynnyrissä kasvaneesta tytöstä. Tuo tumma möykky lattialla on olevinaan paskaa.
You might have heard about the website that was selling 'cat bonsai' and the chain letter collecting names to shut down the site. The whole thing turned out to be a scam but it made me think that if you can imagine someone raising a cat in a bottle, then why not raising a human in a small barrel. Remember the tale about the girl grown in a barrel. That dark thing on the floor is supposed to be shit.

Vanha sohva vailla kahta tyynyä. Se nukke, jota vauva pelkäsi. Ovenkarmit. Yksinäinen saapas. Tynnyrillinen myrkkyä. Eksynyt nalle. Vanha kurpitsa. Rotta. Kenkäpari tuolin päällä. Aaltopeltiä. Kaikenlaisia laatikoita. Säkkejä, pusseja, nyyttejä. Roskaa, jätettä. Tervetuloa kaatopaikalle.
An old sofa missing two pillows. The doll the baby was afraid of. A doorframe. A lonely boot. A barrel of toxic waste. A lost teddybear. An old pumpkin. A rat. A pair of shoes on a chair. Corrugated iron. All sorts of boxes. Sacks and bags and bundles. Rubbish, garbage. Welcome to the dump.

Viivapiirros naisesta, jonkin verran karkeaa varjostusta.
A line-art lady with some sharp, lined shading.

Nämä hiiret napattiin keittöstämme. Piirsin niiden pienet jäätyneet ruumiit ulkona lumisateessa (ennen kuin heitin ne aidan yli). Levätköön rauhassa siellä metsässä.
These mice were caught in our kitchen. I draw their little frozen corpses outdoors in snowfall (before tossing them over the fence). May they rest in peace in the forest.

Maalasin tämän ollessani hyvin masentunut vaihteeksi. Mies ja nainen kuusen alla, joka on yksi kahdesta viimeisestä puusta. Nainen ei voi saada lämpöä miehen syleilystä.
I painted this when I was very depressed for a change. A man and a woman sitting under a spruce, the one of two last trees left standing. She's in his arms but she cannot get warmth from the embrace.

Yritys piirtää mahdollisimman aidon näköiset kasvot.
An attempt to draw a face as realistic as possible.

Kuva oudon muotoisesta saaresta lintuperspektiivissä. Saarta kannattelevat pilarit, joita ei kyllä näytetä tässä mutta ne ovat olemassa.
Eagle's eye view of a strange-shaped island settled on long pillars (which aren't showing but they're there).

Tyttö kuuli jotain ja kääntyi. Häntä seurannut poika hymyili hänelle. Tämä oli kulkenut puunjuuria pitkin, ettei lehtien rapina olisi paljastanut häntä.
Pojan pää näyttää aika pahalta (toinen silmä on liian ylhäällä). Hänen kätensäkin on liian pitkä.
The boy who had followed him smiled at her. He had walked on tree roots so that the rustling of the leaves wouldn't reveal his presence.
The boy's face looks quite bad (the other eye is too high). His arm is also too long.

Tämä on tulevaisuuden sirkus, maaginen esitys joka kuvaa veretöntä mielten kamppailua. Vasemalla puolella oleva on varma voitostaan, kun oikeanpuoleinen on valmiina ottamaan vastaan viimeisen iskun, pilarinsa lähes soraksi särkyneenä. Mutta riemuvoittonsa lähestyessä vasemmanpuoleinen taiteilija on unohtanut, että vielä on jäljellä toinenkin kilpailija. Ja niin vasemmanpuoleinen mies on tehnyt virheen. Hänen pilarinsa poikki kulkaa murtuma ja pian hän tulee kaatumaan.
This is the circus of future, a magical performance which portrays a bloodless strugle of mind. The one on the left is sure of his victory while the one on the right is ready take the final strike, his pillar nearly broken to gravel. But closing his triumph the lefthand artist has forgotten that there is one more rival left. And thus the lefthand man has made a mistake. There's a fracture trough his pillar and soon he will fall.

Siinä on vauva ja hän poimii kukkaa. Annoin tämän Mialle.
There's a baby and he's picking a flower...

Aurinkoinen iltapäivä syyskuun alussa. Kaksi penskaa istuu ladon ylisillä. Poika kutittaa tytön korvaa saaden hänet kikattamaan. Mitään pahaa ei tule tapahtumaan näille viattomille lapsille, kumpikaan ei tule putoamaan.
A sunny afternoon in early September. Two kids are sitting up in the hay barn. He tickles her ear and makes her giggle. And nothing bad is going to happen to these innocent children, no one's going to fall down.

Syksyn lehtien välistä pilkkottaa käsi. Loput ruumiista on hautautunut sinne jonnekin.
A hand peeks out between the autumn leaves. The rest of the corpse has been buried somewhere in there.

Kaikki puut ovat kuolleet ja kaupungit vain tyhjiä, hajallepommitettuja kuoria. Metsässä näkyy eräs vaeltaja, mutta ehkei hänkään selvinnyt hengissä. Hän vain istahti hetkeksi levähtämään, eikä koskaan noussut ylös.
All the trees are dead and the cities are nothing but bombed, empty shells. One traveller can be seen in the forest but maybe even he didn't survive. He just sat down to rest for a while, and never stood up again.

Koulu kauniin puiston vieressä kuulosti mukavalta paikalta, mutta Larrylle ja Joeylle se oli helvetti. Tuona päivänä Larry oli vihoissaan koska Rob oli antanut hänelle turpiin roskisten takana ja Joey oli juossut pakoon pupu pöksyissä. Miksi hän oli edes odottanut tuon luuserin ryhtyvän sankariksi?
"Painu hiiteen ja jätä mut rauhaan!" hän kirkui, mutta Joey ei suostunut jättämään häntä yksin, ja lopulta hän ei voinut juosta enää pitemmälle ylittämättä aitaa, ja siitä olisi saanut jälkkää. Larry aikoi juuri alkaa huutaa Joeylle kun kalliin näköinen auto pysähtyi harvoin käytetyn sivuportin taa. Joku nousi autosta ja tuli koulun pihalle. Se oli vaaleahiuksinen nainen täysin valkeissa vaatteissa, lukuunottamatta beigen värisiä housuja jotka hänellä oli polvipituisen mekon alla. Vaatetus oli hyvin vanhanaikainen ja kokonaisuuden pilasivat vain lenkkarit. Nainen kulki lähemmäs, pysähtyi sitten ja ojensi kätensä Larrya kohti. Poika oli haltioissaan ja aikoi juuri mennä naisen luoksi kun Joey varoitti häntä pysähtymään.
"Hei älä tee sitä, tuossa lyylissä on jotain mätää."
"Sä oot vaan kateellinen! Et tahdo jäädä yksin Robin kiusattavaksi, mutta mä lähden tän muijan mukaan. Missään ei voi olla sen kamalampaa kuin meidän koulussa!"
Mutta Joey oli ihan varma siitä, että naisen täytyi olla jonkinlainen demoni ja tällä kertaa hän ei jättäisi kaveriaan pulaan. Hän loikkasi eteenpäin ja tarttui Larrya hihasta. Sitten Joey kaatui ja kolhi polvensa, muttei menettänyt otettaan.
"Päästä irti, saatanan kusipää!" Larry kiljui, ja kun se ei toiminut hän haukkui toista lisää, muun muassa neekeriksi, mutta Joey piti kiinni kuin iilimato.
Hetken kuluttua Larry huomasi naisen autoineen kadonneen, vaikkei hän ollut kuullut mitään. Väristen hän auttoi Joeyn ylös. Poika itki vähän ja hänen lahkeissaan oli veritahroja, mutta tällä kertaa Larry ei sanonut mitään ilkeää. Ken tietää mitä olisi käynyt, jos hän olisi lähtenyt sen kummituksen matkaan.

Perspektiivin kanssa on jotain ongelmia, ja henkilöt näyttävät aika jäykiltä. Skanneri lisäsi joihinkin kohtiin liikaa kontrastia: naisen silmä näyttää olevan liiaksi varjossa ja Larryn nenästä tulee verta, mikä ei näy kovin hyvin.
A school next to a beautiful park, that sounds like a nice place, but for Larry and Joey it was hell. That day Larry was pissed off because Rob had just beaten him behind the trash cans and Joey had run away like a chicken. Why had he ever expected heroism from that loser?
"Get lost, just leave me alone!" he screamed, but Joey just followed him, and finally there was no place to run, not without crossing the fence and that would mean detention. Larry was just going to start yelling at Joey when an expensive-looking car stopped behing the seldom used side gate. Someone stepped out of the car and entered the school yard. It was a blonde dressed in white clothes, not counting the beige pants she was wearing under her knee-lenght dress. The clothing was very old fashioned, the only thing ruining the overall impression were the sneakers. The woman walked closer, then stopped, extending her hand towards Larry. The boy was thrilled and was just about to go to her when Joey warned him to stop.
"Don't do it, man, there's something wrong with her."
"You're just freaking jealous! You don't want me to leave you alone with Rob, you little dumbass, but I'm going with this chick. No place can be worse than this school!"
But Joey was convinced that the lady had to be some kind of a demon and this time he wasn't going to let his buddy down. He jumped and grabbed Larry by the sleeve. Then Joey fell and bruised his knees but didn't lose his grip.
"Let go of me, you damned bastard!" Larry screamed and when it didn't work he call him other names including the N-word, but Joey stuck to him like a leech.
In a moment Larry noticed that the lady and her car had vanished though he hadn't heard anything. Shivering, he helped Joey up. The boy was crying a bit and there was blood on his pantlegs but this time Larry didn't say anything nasty. Who knows what might have happened if he had gone with that ghost.

There are some problems with the perspective and the characters seem quite stiff. The scanner added too much contrast to some places: the lady's eye looks too shady and Larry has a bloody nose which isn't showing so well.

Kaksi oudon näköistä yksisilmäistä otusta kävelemässä tasangolla. Isompi on juuri pysähtynyt katsomaan jotain ja ojentanut kätensä pysäyttämään perässä kulkevan pikkuisen. Yleisellä tasolla tällainen olento muistuttaa anatomialtaan ihmistä, mutta sillä on erilliset päät silmälle ja suulle, ja sen ruumiin yläosasta kasvaa matomaisia aistinelimiä. Sen aivot sijaitsevat selässä, kylkiluumaisten sarvien suojassa. Sen keuhkoilla on erilliset henkitorvet, jotka alkavat rinnan yläosasta. Kuten näkyy, se on nisäkäs jolla on käytännölliset pitkät nännit. Laji saattaa olla unisyntyinen tai ihmisestä mutatoitunut.
Aloitin tämän psykologian tunnilla, erään kalvon innoittamana. Piirsin kuvan monisteen kääntöpuolelle - se selittää himmeät mustat kirjaimet ja viivat.
Two weird-looking, one eyed creatures walking on the plains. The bigger one has just stopped to watch something and has reached out his arm to halt the little one walking behind. In general the anatomy of this kind of creature resembles that of a human but it has separate heads for the eye and the mouth and from it's upper torso grow worm-like sensory organs. It's brains are located in it's back, protected by rib-like horns. It's lungs have separate windpipes that start from it's upper chest. As you can see, it is a mammal with practical long nipples. The species may be dream-born or mutatad from human race.
I started this on a psychology lesson, inspired by one transparency. I draw the picture behind a handout - that explains the dim black letters and lines.

Vauva näyttäisi imevän elinvoimaa äidistään maidon mukana. Nyt nainen tietää ettei kyse ole vain söpäistä leluista ja pienistä vaaleansinisistä tossuista. Hän luuli että synnytys oli kaikkein hankalinta, mutta nyt työ onkin vasta alkanut. Ja hitaasti kaikki värit vuotavat ulos hänestä kun hän antaa kaikkensa pojalleen.
The baby seems to be sucking the life force out of his mother along with the milk. Now the woman knows it's not just cute toys and tiny light blue shoes. She thought giving birth was the hard part, but now the work has only begun. And all the colours are slowly bleeding out of her as she gives it all to her son.

Joulun aika, ihmisiä on kerääntynyt kadulla makaavan siivekkään tytön ympärille. Eräs levittää takkinsa enkelin peitoksi, toiset vain tuijottavat.
It's Christmas time, people have gathered around a winged girl lying in the street. One spreads her coat over the angel, the others just stare.

Pikkuinen on tuhonnut huoneensa ja syöksynyt ulos jättäen jälkeensä seinälle verellä kirjoitetun viestin. Tässä on vääristynyt perspektiivi. Tehty (ilmeisesti) kasiluokalla.
The little one has destroyed her room and dashed out, leaving behind a message on the wall, written with blood. Perspective looks bad in this one.

Huom: Kuvassa ei näytetä yhtään kuolemaa, pojat kuolivat hetkeä myöhemmin. Lapset ovat ruskeaihoisia, koska tämä tapahtui etelässä. Kuvan piirtämisen hetkellä en ollut kertonut kenellekään tapahtumasta, sillä keksin sen vasta 22. 6. 2003. Taas yksi syy lisää vihata Lizardia.
Rosvojoukko saapui auringonlaskun aikaan johtajansa, Lizard-nimisen drown seurassa. He vaativat kyläläisiltä veroa, mutta näillä ei ollut kultaa tai edes käyttötavaraa. Vuosi oli ollut viljelyn kannalta surkea, sillä aurinko oli polttanut pellot. Kun kyläpäällikkö ilmoitti etteivät he voisi antaa edes ruokaa, koska heillä oli hädin tuskin tarpeeksi oman väkensä ruokkimiseen, ilkeä nainen käski miehiään keräämään kylästä jokaisen poikalapsen. Kaksitoista he löysivät, vanhin näistä nelitoistavuotias ja nuorin vasta sylilapsi. Nämä lapset johdettiin kylän lähellä olevalle kuivalle heinäpellolle, missä drow odotti heitä. Kukaan muu ei saanut mennä lähemmäs. Ihmiset näkivät kuinka hän puhui jotakin ja pojat kaatuivat yhtäkkiä maahan, vaatteet punaisiksi värjäytyneinä. Kun äidit ryntäsivät paikalle katsomaan mitä oli tapahtunut, he saivat huomata kaikkien noiden lasten kuolleen. Haavoja ei näkynyt, mutta kaikki veri oli paennut heidän kehostaan. Kylmästi drow sanoi: "Seuraavalla kerralla teillä on yllin kyllin annettavaa". Sitten hän ja hänen joukkonsa lähtivät kylästä taian siivin.
Note: No deaths are shown in this picture, the boys died a moment after. The kids are brown-skinned since it happened in the south.
The group of rogues appeared at dusk among with their leader, a drow called Lizard. They demanded the villagers to pay a tax but the people didn't have gold or even supplies. It had been a lousy year for farming since the sun had roasted the fields. When the village chief announced they couldn't give even food since they had hardly enough to feed their own people, the evil woman ordered her men to gather every boy child from the village. Twelve they found, oldest of them fourteen years old and the youngest only a baby. These children were lead to the dry hay field near the village where the drow was waiting for them. No one else was allowed to go closer. People saw how she spoke something and the boys suddenly fell down, their clothes stained red. When the mothers rushed to see what had happened, they found all those children dead. No wounds were seen, but all the blood had fled their bodies. Coldly the drow said: "Next time you will have plenty to give". Then she and her group left by the wings of magic.

Tämä maalattiin keittiön ikkunan kautta nähtynä. Taitaa olla niin, että olen vasta hiljattain tajunnut luonnon kauneuden.
This one was painted as seen trough our kitchen window. I have only recently discovered the beauty of nature, it seems.

Kaksi matkamiestä on leiriytynyt aukealle. Poika nukkuu nuotion vieressä, mies pitää vahtia.
Two travellers have encamped on a clearing. The boy sleeps by the fire, the man is keeping watch.

Tämän nimi oli alunperin "Boschin langennut sitruunaenkeli" tai jotain vastaavaa, mutta se oli vähän liian pitkä nimeksi. Surrealismia.
This was originally called "The Fallen Lemon Angel of Bosch" or something like that but that's a bit too long for a name. Surrealism.

Ei ollut muuta keinoa tietää, mitä kulman takana odotti kuin mennä sinne itse, joten hän kulki eteenpäin, soihtuaan puristaen. Hän oli päättänyt olla kääntymättä takaisin ennen kuin saavuttaisi tämän luolan pään.
There was no other way to find out what lay behind the curve than to go there yourself so he walked on, clutching his torch. He was determined not to turn back until he would reach the end of this cave.

Tämä kuva on majatalosta, jossa Lizard sai lapsensa. Piirsin kuvan hahmottaakseni senhetkistä peliympäristöä Nipalle, mutta en ole varma katsoiko hän edes tätä.
This picture is from the inn where Lizard had her baby. I draw the picture to give form to the current playing environment for my "play mate", though I wonder if he ever even looked at this one.

Valtameren pohjassa asuu jättiläismato. Pimeydessä hän on elänyt muinaisista ajoissa lähtien ja tulee elämään kauan sen jälkeen kun sukusi on sammunut.
In the bottom of the ocean dwells a giant worm. In the darkness he has lived since ancient times the he shall live long after your kin has ceased to exist.

En oikeastaan tiedä mikä tämä on. Sitä pitäisi oikeastaan sanoa u.s.o.ksi (unidentified swimming object). Piirsin sen hetken mielijohteesta muutamassa minuutissa.
I don't really know what this is. In fact it should be called an unidentified swimming object. I draw it on the spur of the moment in a few minutes.

Viimeinen elinhetki näille kolmelle typerälle örkki-/mutantti-/peikkosotilaalle! Tämä on ensimmäinen kuva pitkiin aikoihin johon olen lähes täysin tyytyväinen - siksipä singeerasin sen oikealla nimelläni. Saatu valmiiksi aamuneljältä, 12.10.2002. Scanneri tietysti napsaisi kuvalta reunat, mutta kolme yritystä saada se toimimaan on ihan tarpeeksi.
Last moment of life for these three stupid orc/mutant/goblin soldiers! This is the first drawing in ages that I'm almost totally satisfied with - that's why I signed it with my real name. Finished October 12th, 4 a.m.. And of course the scanner had to clip the edges from the picture but three attempts to get it right is more than enough.

Kerrankin skanneri toimi täydellisesti! Tässä futuristinen punkkari nojailee seinään kuunnellen miniradiotaan. Antenni törröttää hänen päästään! Huomaa, että tässä on jopa tausta.
Ah, finally the scanner did a perfect job! Here is a futuristic punker leaning against the wall, listening to his mini radio. An antenna is sticking out of his head! Notice that I made a background this time.

Haravoidessani lehtiä takapihalla löysin muoviämpärin jossa oli sisällä mätiä omenoita. Ämpäri oli täyttynyt vedellä ja jäätynyt niin että omenat jäivät eri kerroksiin. Kauniita syksyn värejä keväällä ei löydy kovin usein, joten tietysti minun oli maalattava se, kun en onnistunut löytämään kameraa. Siitä tuli sellainen kuin halusinkin ja olen hyvin tyytyväinen tulokseen.
When raking leaves on our backyard I found a plastic bucket with some rotten apples inside. The bucket had filled with water and frozen so that the apples were on different layers. Beautiful autumn colours found at spring, now that's something you don't see very often. Of course I had to paint it, when I couldn't find a camera. I got it the way I wanted and I'm very pleased with the result.

Kuvan kehittyminen neljässä vaiheessa.
Developing of a picture in four phases.

Peto tarttuu tyttöä ranteesta raahatakseen hänet syvemmälle luolaansa, mutta neito vastustelee ymmärtäen kohtalon, joka häntä odottaisi tuolla pimeyden keskellä.
The beast grabs the girl by the wrist to drag her deeper inside his cave, but she resist knowing the destiny which awaits in the darkness.

Paha noita oli vanginnut useita sieluja peilin sisään, mutta eräänä päivänä se putosi alas seinältä. Sisällä olevat ihmiset kirkuivat pelosta ja sitten kivusta kun peili pirstoutui, mutta jotkut heistä nauroivat ymmärtäessään pian tulevan vapautuksen.
The evil witch had imprisoned several souls inside a mirror, but one day it fell down from the wall. The people inside screamed in fear and then in pain as the mirror shattered, but some of them laughed as they realized that soon they'd be free.

Tuossa metsässä oli jotain omituista, jotain näkymätöntä joka sai hänet hengittämään kiivaammin ja tekemään äkkikäännöksiä piiloutuneen katselijan paljastamiseksi. Mutta hän saattoi nähdä vain puita ja kukkia, jotka huojuivat kevyesti tuulessa. Jostain syystä häntä ei pelottanut. Se, mitä siellä sitten olikin ei yrittänyt vahingoittaa häntä. Jotenkin hän vain tiesi...
Hetken kuluttua hän saapui pienelle aukealle. Ruoho näytti niin pehmeältä, että hän tunsi voivansa pysähtyä sinne hetkeksi. Hän istui tammipuun alle ja sulki silmänsä. Linnut lauloivat ja läheiseltä purolta kantautuva virtaavan veden ääni tuuditti hänet rauhaisaan uneen.
There was something strange in that forest, something invisible that made him breathe faster and to make sudden turns to reveal the hidden watcher. But all he could see was trees and flowers, swaying slowly in the wind. For some reason he didn't feel scared. What ever there was wasn't trying to hurt him. Somehow he just knew it...
After a moment of walking he came to a small glade. The grass looked so soft he felt he should stop there for a while. He sat down under an oaktree and closed his eyes. Birds were singing and the sound of flowing water from a nearby stream lulled him into blissful sleep.

Lähikuva tytön päästä. Lumput joiden päällä hän nukkuu ovat oikeastaan pääosassa. Piti todistaa itselleni että osaan piirtää kangasta (mikä on aina ollut hankalaa).
A close shot of a girl's head. The rags she's sleeping on are really starring here. I had to prove myself I could draw fabric (that has always been tough).

Merirosvot ovat tappaneet pikkutytön perheen. Hänen on kostettava heidän kuolemansa tai kuoltava yrittäessään. Jälkimmäinen vaihtoehto vaikuttaa todennäköisemmältä sillä hän jaksaa hädintuskin edes nostaa miekkaa, mutta ehkä hänen esi-isiensä henget avustavat häntä.
Alkuperäinen idea Parkkerilta.
Pirates have killed the little girl's family. She must avenge their deaths or die trying. The second option seems more likely since she can hardly even raise the sword, but maybe the spirits of her ancerstors will help her.

Verinen, alaston nainen roikkuu piikkipensaikossa. Sillä on symbolinen merkitys: himo on tuskallista ja kahlitsevaa.
Bloody and naked woman hanging in a bush of sharp thorns. It has a symbolic meaning: lust is painful and constraining.

Olin jo pitkään ajatellut piirtää iloisesti virnistävän omenan... Tässä tulos.
For long I had planned to draw an apple with a cheerful grin... Here's the result.

Isi ja äiti ja vauva nukkuvat sulassa sovussa. He ovat varmaan tosi väsyneitä, mutta saavat nyt lopultakin levätä.
Mommy and daddy and a baby all sleeping peacefully. They must be exhausted but now they can finally rest.

Kaksi tyttöä, poika ja pieni vauva vanhempiensa hylkääminä lämmittämättömässä asunnossa. He alkavat vähitellen ymmärtää, etteivät isi ja äiti ole tulossa takaisin. Erikoinen valaistus.
Two girls, a boy and a little baby abandoned by their parents in an unheated apartment. They're beginning to realize that mommy and daddy aren't coming back. Special lightening.

Kiiltävä lattia, käytävä johtaa taivaalle.
Shining floor, the corridor leading into sky.

Tumma varjo viihdyttää mustaa naista suuseksillä. Tyttö voihkii kiihottuneena, mutta on samalla peloissaan, sillä tietää sen olevan väärin. Hän saattaisi leikkiä itsensä pirun kanssa.
A dark shadow is entertaining a black woman with oral sex. She's aroused and moaning but still scared because she knows it's wrong. She might be playing with the devil.

Neljän värin pikatyö, joka esittää haarniskaan pukeutunutta eläimenkasvoista taistelijaa. Jalat ovat liian lyhyet, tiedän sen. Niin käy aina...
A four colours quickie, representing an armored fighter with animal-like face. His legs are too short, I know. That happens *always*...

Pidätetyt isä ja poika pitävät toisistaan kiinni, ettei vieras ympäristö tuntuisi niin uhkaavalta. He ovat kaukana kotona ja varjot pitenevät.
Liikaa kontrastia, tuhma scanneri!
Being arrested, a father and son are clinging to each other in order to feel more safe in a threatening environment. They're far away from home and the shadows are getting longer.
Too much contrast, *bad scanner*!

Saman nimiseen lauluun perustuva söpö kuva.
There's a song about a puppy doll and a baby, I don't know if there's any English version of it.

Perhe on viettänyt koko kesän vaarin vanhassa puutalossa. Jostain syystä lasten ei ole sallittu mennä yläkertaan, mutta eräänä elokuisena päivänä aikuiset lähtevät ulos ja jättävät pojan vahtimaan pikkusiskoaan. Nyt on tilaisuus nähdä, mitä ylhäällä todellisuudessa on...
Piirsin tämän matskankirjan viimeiselle sivulle 10.10.2002 noin läksyjenteon lomassa. Sain inspiksen eräästä kuvasta Elfwoodissa, sen ympäristöstä (itse aihe oli erilainen).
The family has spent the whole summer at grandpa's old wooden house. The kids haven't been allowed to go upstairs for some reason but one day in August the grown-ups go out and leave the boy baby-sitting his little sister. Now it's chance to see what's really up there...
I draw this on the last page of my mathbook Oct 10th, 2002 while doing my homework. I was inspired by one picture in Elfwood, by it's setting (the theme itself was different).

Nainen vaaleissa vaatteissa putoaa, näyttäen kauhistuneelta. Sain idean vierittäessäni Galleria-sivua nopeasti ylös alas. Se näytti aivan siltä kuin putoaisi sen läpi.
A woman in light-colored clothing falling down, looking terrified. I got the idea for this while scrolling the Gallery page quickly up and down. It looked as if you were falling trough it.

Testaan uusia tussejani. Minulla on vain kaksi permanenttitussia, hyviä paikkojen töhrimiseen. Pelkän punaisen ja mustan käyttäminen on aika vaikuttavan näköistä.
Testing my new felt-tipped pens. I only have two permanent markers, excellent for vandalism. Using only red and black can be quite effective.

He yrittivät avata taivaasta pudonneen esineen hakkaamalla sitä kivin ja kepein, mutta se ei avautunut. He yrittivät polttaa sitä, mutta se ei syttynyt. He totesivat sen jumalaksi ja pystyttivät sen puiden keskelle.
Tämä on pääosin kerrosmaalausharjoitelma. Edessä olevien puiden pitäisi olla pitempiä, mutta ehkä kyseessä on nuori metsä.
They tried to open the object fallen from the sky by hitting it with stones and canes but it wouldn't open. They tried to burn it but it wouldn't ignite. They claimed it a god and raised it in midst of the trees.
This is mainly a layer painting exercise. The trees in front should be taller but maybe this is a young forest.

Näytänkö mä muka joltain tarinaniskijältä, mitä häh? Heitä lantti jos haluut kuulla multa mitään...
Mun elämäntarina? No, kerran olin rikas ja tytöt tykkäs... Olin kanssa hyvä tanssimaan. Mut sitten tuli sota ja musta tuli soturi. Joku äijä iski nuijalla päähän, ihan yhtäkkiä... Kun mä heräsin parantajan teltassa niin saamarin lihakset ei enää totellukkaan. Ja sitten ku viimein pääsin pystyyn niin sanottiin, että mulla ei oo enää kotia... Ja nyt mä nukun kadulla ja ihmiset sylkee päälle, vaikka sotasankari oisinkin. Siinä se, löytyyks lisää kolikoita?

What? Do I look like a damn story teller to ya? Ya gotta toss me a coin or I tell ya nothing...
My life story, eh? Well, once I was rich and girls liked me... I was a good dancer, too. But then the war came and I became a warrior. Some guy struck me head with a club, didn't see it coming... When I woke up at the healer's tent I couln't control my damn muscles. And when I finally got up again they told me I had no home... Now I'm sleeping on the street and people spit on me, their war hero. Well, that was it, got any more of those coins?
"I can't imagine anything that sweet coming out of your pencil", said my English teacher. A sweet beggar?? Well, thanks for the praise...

Rauniot veden takana kertovat mitä on tapahtunut. Tässä on kenties viimeinen eloonjäänyt. Kuva perustuu erittäin lyhyelle tekstilleni (liitteenä alempana) johon taas sain inspiriaation elokuvasta Viimeisellä rannalla.
The ruins beyond the water tell us what has hapenned. This person here might be the last survivor. The picture is based on a very short text I wrote (included below) that was inspired by the movie On the Beach.

I hear waves hitting against the stone dock. Sky, filled with grey clouds, seems allmost pink now at the sunset. I can imagine the seagulls when I close my eyes. There used to be hundreds of them, screaming and stealing food. Now they're all gone. This shore is dead and I'm the only one moving here - I and the ghosts.


Tyypillinen suomalainen merinäkymä sisältäen pieniä saaria ja kareja. Tehty Hilkalle tilauksesta.
A very typical Finnish ocean view with small islands and rocks.

Hän käski tytärtään pysymään matalana ja he ryömivät kylästä poispäin. Sitten he makaisivat ihan litteinä etteivät pommittajat huomaisi heitä. Hän yritti suojella lastaan räjähdykseltä, mutta se repi heidän vaatteensa ja lihansa ja luunsa kappaleiksi, ja lämpöaalto käristi siltä puolelta mihin se osui. Sitten lentävä romun kappale iski hänen kallonsa rikki. Lapsi eli sekunnin pitempään, valittaen ääneen, mutta pian oli aivan hiljaista ja pommitus oli myös loppunut. Satoi, monta kertaa. Ja lopulta kevät tuli, peittäen heidät kukkasin.
Piirsin tämän jo ennen sotaa.
She told her daughter to stay low and they crawled away from the village. Then they'd lay low so thet the bombers wouldn't spot them. She tried to cover her child from the blast but it tore their clothes and flesh and bone to shreads, and the heatwave roasted from the side it stuck. Then a flying piece of debris cracked her skull. The child lived for a second longer, wailing aloud, but soon it was all quiet and the bombing had stopped too. It rained, many times. And finally the spring came, covering them in flowers.
I draw this before the war started.

Vaeltaja ehti kaupunkiin pimeän jo laskeuduttua. Hän ei nähnyt ketään, mutta pysyi silti varuillaan siltä varalta, että autioiden rakennusten takaa hiipisi esiin rosvoja. Hän kulki hautausmaan halki ajatellen he ovat kuolleita, eivätkä välitä, mutta silti välttäen tallaamasta kumpujen päälle. Groteski näky pysäytti hänet portin luona. Hän oli monesti ennenkin kohdannut ruumiskasoja, mutta jotenkin tämä poikkesi niistä. Taskulampun hohteessa jäykät raajat näyttivät värisevän hiljaa. Ehkä toukat olivat jo töissä tai hänen kätensä vapisi, luultavasti kumpikin päti. Tapa jolla nuo ihmisparat oli heitelty pinoon, osa alastomina, toiset yhä muutamien vaatekappaleiden verhoamina, osoitti täyttä välinpitämättömyyttä heitä kohtaan. Elävät olivat vain tahtoneet päästä eroon raadoista ennen kuin ne alkaisivat mädäntyä ja löyhkätä. Kuolleita oli niin paljon, että ihmiset olivat vain lakanneet välittämästä. He eivät edes vaivaantuneet keräämään talteen kallisarvoisia vaatteita, tai siltä näytti, vaikka talvi oli nopeasti painamassa päälle. Jumala siunatkoon syksyä, se oli tappanut kärpäsparvet, jotka olisivat muuten kansoittaneet ihmiskaatopaikkoja. Hänen silmänsä vaelsivat läheiseen ristiin. Saa onnellinen se paskiainen, joka tuolla alla nukkuu, kuka sitten onkaan... hän ajatteli.
Toisin kuin nimestä voisi päätellä, tämä kuva ei sisällä seksiä. He ovat kaikki kuolleita, tajuatko? Vain yksi on elossa tuossa kaupungissa, tai siltä ainakin näyttää, ja hän tuijottaa hautaristiä miettien sitä ironista tosiseikkaa, että kauan sitten kuolleet olivat onnekkaampia kuin vastikään kuolleet tai ne, jotka yhä takertuivat elämään kynsin hampain. Ainakin he saivat kunnon hautajaiset. Innoituksen kuvaan sain edellisestä teoksestani "Kuollut maailma". Tästä oli tarkoitus tulla Kuollut maailma 2, mutta nykyinen nimi kuulosti paremmalta.
The traveller reached the town after nightfall. He saw no one but still kept alert in case of rogues lurking from behind the abandoned buildings. He crossed trough the graveyard thinking they're dead, they don't care, but still avoiding stepping on the mounds. Near the gateway a grotesque sight stopped him. He had seen piles of corpses many times before but this was somehow different. In the glow of the flashlight the stiff limbs seemed to be quivering slightly. Maybe there were maggots roaming around or then his hand was shaking, probably both. The way those poor people had been tossed around, some naked, others still wearing some pieces of clothing, indicated total indifference towards them. The living had just wanted to get rid of them before they would start rotting and reeking. There were so many dead that people had just stopped caring. They didn't even care about the precious clothes, it seemed, though the winter was coming fast. God bless the fall, it had wiped out the swarms of flies that would otherwise had infested the human dumps. His eyes wandered on a nearby cross. Lucky bastard, who ever's lying down there... he thought.
Otherwise than you might presume because of the title this picture doesn't include sex. They're all dead, got it? There's only one person left alive in that town, or so it seems, and he's looking at a grave cross, wondering the irony of the fact that people who died long ago were luckier than those who had died recently or were still clinging to life. At least they got a proper burial. Inspiration I got from my previous piece, "The Dead World". This was supposed to become The Dead World 2, but the present name sounded better.

Jotain isoa räjähtää veden yläpuolella. Tein tämän todistaakseni itselleni, että voin ylittää Madin yhden ydinpommikuvan.
Something big exploding over water. I did this to prove myself I can beat one nuke picture done by Mad.

Tämä likka oli jonkin aikaa pääsivulla. Hän näyttää aika aggressiiviselta, vähän mököttävältä. Emme tiedä onko hän vanki vai yritetäänkö häntä vain estää satuttamasta itseään.
This chick was on the front page for a while. She looks quite aggressive, a bit sulking. We can't now if she's a prisoner or just been restrained from damaging herself.

Se on sisälläni ja tahtoo ulos. En voi estää sitä.
Kuva on sarjakuvamainen, mutta anatomisesti melko realistinen. Se kuvaa toivon menetystä ja täydellistä alistumista.
It's inside me and it wants out. I can't stop it.
The picture is cartoony, but anatomically quite realistic. It portrays the loss of hope and total submission.

Valo on niin kaunis ettei hän voi katsoa pois. Ja silti samalla se on niin kivulias, että saa hänet melkein itkemään. (Sain idean liekehtivästä kivestä Guy Gavriel Kaylta mutta siinä kaikki, näette kyllä ettei tämä nainen ole Kim.)
The light is so beautiful that she can't turn her eyes from it. And yet, at the same time it's so painful that it's almost making her cry. (Got the idea of a flaming stone from Guy Gavriel Kay but that's all, you can see this woman isn't Kim.)

Kuvitteelliselle CD-ROMille suunniteltu kansikuva.
A cover picture designed for an imaginary CD-ROM.

Rajusti muokattu versio erään toisen kuvan varhaisversiosta. Suunniteltu taustakuvaksi 800x600 resoluutiolle.
Heavily modified version of an early version of one image. Designed to be a background for 800x600 resolution.

Maalasin takapihamme harjoitukseksi, tosin rajaus olisi voinut olla harkitumpi. Kiinnostuin koska taivaalla oli kauniita kultapilviä, mutta siihen mennessä kun olin saanut puut maalattua, pilvet olivat jo vaeltaneet pois.
I painted our backyard for practice, though the limiting could have been more deliberated. I was interested because there were beautiful golden clouds on the sky but by the time I had painted the trees, had the clouds already floated away.

Hyvin aidon näköinen kuva miehestä joka yskii tulen keskellä, vaatteet ja hiukset jo liekeissä.
A very realistic-looking image of a man coughing in the middle of flames, clothes and hair already in fire.

Maalaisia luolassa hävittäjiltä piilossa. Sain inspiksen Ilon ja onnen tarinoista, kun siinä alussa kerrottiin ihmisten paenneen japanilaisten ilmahyökkäystä luolaan. Maalasin vain taustan ja jätin henkilöt valkoiseksi. Tulos on... noh, erilainen.
Some farmers hiding from the fighter planes in a cave. I got the inspiration from the book Joy-Luck Club, when in the beginning it said that people escaped to a cave when the Japanese attacked. I coloured only the background, leaving the characters white. The result is... well, different.

Punainen poikavauva tapaa sinisen tyttövauvan avaruuden kohdussa.
Red baby boy encounters a blue baby girl in the womb of space.

Tyttö on aina tahtonut tanssijaksi, mutta kaikki sanovat häntä liian kömpelöksi. Siitä huolimatta hän on päättänyt jatkaa harjoittelua.
Työ alkoi yrityksenä piirtää kunnon jalat, mutta en voinut jättää sitä kesken. Loput ruumista ilmestyi vain jostain. Aluksi tämä oli pelkkä kaksivärinen luonnos, mutta sellaisia olin tehnyt jo ihan tarpeeksi.
The girl has always wanted to become a dancer but people keep saying she's too clumsy. But no matter what they say, she is determined not to quit training.
This started as an attempt to draw fine feet and legs but I just couldn't leave it like that. The rest of the body simply appeared. At first this was only a two-color scetch but I had done enough of those.

Useita ihmisiä saapui tyrmään ja vanki tunnisti heidät pienten äänivihjeiden perusteella. Siellä olivat vartija - typerä lihava eunukki; kiduttaja, petturi, ja se noita joka jakoi vuoteensa edellisen kanssa.
"Tervehdys, veljeni", sanoi vallananastaja. "Vielä hengissä vai?"
Vanki irvisti, muttei vastannut. Hän ei aikonut sanoa mitään tuolle petturille joka kutsui nyt itseään kuninkaaksi.
"Sinun olisi jo pitänyt hirttää itsesi", sanoi veli, "mutta jaksan kyllä odottaa. Et voi seistä siinä ikuisesti, ja kun kuolet, valtaistuin on laillisesti minun. - Kiduttaja?"
"Mielihyvin", sanoi tuo paha mies, ja vanki saattoi kuulla ilkeän hymyn hänen äänessään.

Several people entered the dungeon and the prisoner recognized them from the small noises they made. There was the guard - a fat castrated numbscull; the torturer, the traitor, and the witch who slept with the previous person.
"Greetings, my brother", said the usurper. "Still alive?"
The prisoner grimaced but didn't answer. He was not going to say anything to that traitor who now called himself the king.
"You should've hanged yourself by now", said the brother, "but I'm patient. You can't stand forever, and when you die, I'll have the throne by legal means. - Torturer?"
"With pleasure", said the evil man, and the prisoner could hear the grin in his voice.

Tämä perustuu yhdelle tarinoistani, joka tuhoutui kun vanha tietokoneeni hajosi. Yllättyneen näköinen poika ei ikinä arvannut, että torin reunalla olevan puun alla on paikka, jonne varkaat kerääntyvät jakamaan saalistaan.
This is based on one of my stories that was lost forever when my old computer crashed. The boy looking surprised didn't ever know that there's a place under a tree by the market place where the thieves come to share their haul.

Hän tuijotti varuillaan seinätietokonetta. Näppäinten koskettaminen saattaisi laukaista hälytyksen, tai ehkä pääte oli ansoitettu käristämään hänet. Mutta toistaalta, ei ollut muuta keinoa saada ovea auki. Hitaasti hän kohotti kättään.
He was staring at the wall computer suspiciously. Touching the keys might trigger the alarm or maybe the terminal was booby-trapped to zap him. But, in the other hand, there was no other way to open the door. Slowly he lifted his hand.

Kuolleet soutavat mätää venettään yli verisen meren.
The dead row their rotten boat trough the sea of blood.

Hän on katupoika, jolla on hassu nimi. Tyhmä penska, joka ajattelee vain ruoan saamista ja rottien kivittämistä, kun ne saattaisivat varastaa hänen ateriansa.
He's a streeter with a funny name. A dumb kid who only thinks about finding the next meal and stoning rats that might try to steal that meal.

Äiti seisoo rannalla kannatellen pientä poikaansa sylissään. Tausta muistuttaa 'Nuoren kostajan' vastaavaa.
The mother is standing on the beach, holding her little son on her arms. The background resembles the one in the picture 'A Young Avenger'.

Hymyilevä äiti pitää poikaansa sylissään. Hyvin himmeitä värejä, lilaa, sinistä ja harmaata tehostettuna keltaisella. Minusta äiti näyttää vähän nälkäiseltä leijonalta, joka aikoo hotkaista lapsen kitaansa. Tehty tilaustyönä Mialle.
A smiling mother holding her son on her lap. Very pale colours, shades of purple, blue and gray boosted up with yellow. In my opinion the mother looks a bit like a hungry lion, ready to have the kid for a snack.

All by Ilona H. aka KuoletarKohtalo2 aka Joy.

Muiden taidetta
[Other people's art]

Palaa pääsivulle
Back to English Index

Laskuri, since 08-08-00