Naiskuvia/Women


Siinä hän istuu, ryhdikkäänä kuin kuningatar ja kuitenkin on vain varjojen vanki. Pimeys hiipii sitomaan hänet ja piilottaa hänet maailmalta.
Kuvassa pimeys on elävä olento, niinkuin jonkinlainen köynnös. Inspis tuli Nightiwishin Feel For You -kappaletta kuunnellessa. [Luonnos 1 (P)] [Luonnos 2 (P)]
There she sits, upright as a queen, and yet being only a prisoner of the shadows. Darkness slowly creeps to bind her down and hides her from the eyes of the world.
In the picture the darkness is a living thing, like somekind of vine. Got the inspiration for this while listening the song Feel For You by Nightwish. [Scetch 1 (P)] [Scetch 2 (P)]

Lizard jälleen kerran, tuijottamassa kuusen latvassa loistavaa taikaliekkiä. Kohtaus on kuvitteellinen, en koskaan pelannut sitä.
One more picture of Lizard, staring at a magic flame glowing on top of a spruce. This scene is imaginary, I never actually rp'd it.

Jurema on minun pelihahmoni. Kuin Quasimodon kaksoissisko. Tämä on toinen kuva hänestä, piirretty kokonaan uudestaan ja se on paljon realistisempi kuin edellinen.
Jurema is my rp character. Like Quasimodo's twin sister. This is the second picture of her, drawn from scratch and being more realistic than the previous one.

Hän on naispuolinen shamaani, arvostettu kylänvanhin.
She's a shaman, the respected village elder.

Tämä nainen on vihainen kaikille ja hän saattaa olla myös vähän pöpi. (Tämän henkilön loi oma mielikuvitukseni, en yritä loukata ketään vanhoja rouvia.) Jalat puuttuvat scannerin takia.
This woman is angry to everyone and she may be a little nuts, too. (This character was created by my imagination, not trying to insult any old ladies.) Her legs are missing because of the scanner.

Tämä oli aiemmin etusivulla mutta hän sai kenkää nukuttuaan töissä.
This one was on the main page once but she got fired after sleeping in the job.

Lizzy jälleen kerran. Hänen lapsensa syntyi kaksi viikkoa kuvan hetken jälkeen. Tämä on kolmas versio, vaikken kylläkään piirtänyt sitä kokonaan uudelleen, korjasin vain vanhaa vähän kerralla. Nyt paperissa on läikkiä joista ei lähtisi väri edes hiomapaperilla, joten tämän pitäisi olla lopullinen versio. Vanhoissakin oli omat puolensa, mutta tämä on hiotuimman näköinen. Kolmas kerta toden sanoo...
Lizzy once more. Her child was born two weeks after the moment in this picture. This is the third version, though I never fully started over, just fixed the old one a bit. Now the paper has some spots that wouldn't go off even with sand paper, so this should be the final version. The old ones had their advantages but this one looks the most polished. Third time's the charm...

Sadun tyttö kääpiöiden mökissä laittamassa heille illallista.
This girl of the fairy tale in the cabin of the dwarves, cooking them some supper.

Roolipelihahmo (ei tosin vielä käytössä). Phiro on 11-vuotias paronin tytär. Kun vihainen talonpoikaisjoukko piiritti linnaa, tämä käski häntä pukeutumaan huonoihin vaatteisiin ja pakenemaan esittämällä palveluspoikaa. Tai niin tyttö ainakin väittää. Hän on ollut tien päällä siitä lähtien. Voi tietysti olla, että hän on keksinyt koko jutun.
Kuva on hyvin yksityiskohtainen ja hänen vaatteensa ja väritys ovat tarkasti suunniteltuja. Minun piti korjata hänen käsiään vielä sen jälkeen kun olin muuttanut kuvan jpg-muotoon. Ja silti jokin mättää, argh!
A roleplaying character. Phiro is an 11-year-old daughter of a baron. When their castle was surrounded by rebelling mob of peasants, her father told her to dress up in bad clothes and escape by pretending to be a servant boy. She's been on the road ever since. She may be lying, though.
This picture is very detailed and her clothing and colors are carefully designed. I had to fix her hands a bit after converting the picture to jpg-format. And yet something's screwed up, damnit!

Osa suomuista hänen pyrstössään tehtiin pudottamalla suolakiteitä märän maalin päälle. Tausta laveerattiin aluksi isolla siveltimellä.
Some of the scales on her tail were created by dropping some crystals of salt on the wet paint. The background was first painted with much water and a large paintbrush.

... Tai kenties menninkäinen tai peikko, luokittelu voi joskus olla todella hankalaa. No kuitenkin, tässä on pieni, söpö, suippokorvainen otus.
... Or perhaps a gnome or a troll, qualification can be very hard sometimes. Anyway, here's a little cute creature with pointed ears.

Hän osoittaa katsojaan, mutta se ei oikein erotu.
She's supposed to be pointing at the viewer, but that isn't showing so well.

Nainen näyttäisi olevan piilossa joltakin tai vakoilevan jotakuta.
She seems to be hiding from or spying someone.

Tässä on pieni tyttö, joka tanssii liinoineen nuotion valossa. Käytin tässä vain viittä väriä: sinistä, likaisenkeltaista, tiilenpunaista, mustaa ja valkoista. Viivat ovat ohuita, kuin puukynän jälkiä, käytin pistemäistä Airbrush (ruisku) -työkalua.
Here's a little girl who's dancing with her shawl in the campfirelight. I used only five colours here: blue, stained yellow, brick red, black and white. Lines are sharp like done with pencils, I used one point Airbrush tool.

Hän istuu sillalla, pullo kädessään. Mallina oli tietämättään eräs tyttö matskanluokan ulkopuolella, mutta hän lähti niin nopeasti, etten nähnyt edes hänen kasvojaan. Viimeistelin kuvan sitten mielikuvituksen avulla.
She's sitting on the bridge, holding a bottle. I used one girl as a model without her knowing it. She was actually sitting outside the maths class and she left so quickly I didn't even see her face. Finished the picture with the help of my imagination.

Rankan työskentelyn jälkeen hän on saanut hetken vapaata, eikä väsymykseltään jaksa istua suorassa tai edes pukeutua asiallisesti, sillä kohta ilotalon emäntä lähettää varmaan jo uuden miehen ylös.
En ihan muista mitä Victor Hugo sanoi iästä jossa huora on vanha, mutta kovin korkea ikä se ei ollut. Tämä prostituoitu on varmaan työskennellyt teini-ikäisestä asti ja nyt hän on ruma ja kulunut, valmis hiipumaan pois.
It's a moment of rest after working hard and she's too tired to sit up straight or even to dress herself properly since in a moment the matron will probably send another man upstairs.
I can't quite remember what Victor Hugo said for the age when a prostitute is old, but it wasn't very high. This one must have been working since her teens and now she's just ugly and worn out, ready to fade away.

Nainen sattui perääntymään suoraa isoon hämähäkinverkkoon. Toivotaan, ettei kukaan ole kotona, sillä noin ison verkon kutoja on varmaan itsekin valtava.
A woman happened to back into a big spider web. Let's hope that no one's home, since one to weave a web that large must be huge.

Kalju prinsessa on puolittain noussut kohtaamaan sinut. Hän näyttää yllättyneeltä, sillä hän ei osannut odottaa saapumistasi.
The bald-headed princess has partly stood up to meet you. She seems surprised - she wasn't expecting you at all.

Palaa gallerialistaukseen/Back to gallery listing
Palaa pääsivulle
Back to English Index