Tunteet/Emotions


Surullinen tyttö istuu suihkun alla. Sain idean tähän ollessani itse suihkussa, mutta silloin minulla oli hyvä olo, päinvastoin kuin tällä tytöllä.
A sad girl sitting under a shower. I got the idea for this while taking a shower but I was feeling good at the time, nothing like this girl here.

Hän todella rakastaa sinua tarpeeksi antaakseen sydämensä, kirjaimellisesti. Tietysti kuva on mahdoton ja siksi symbolinen. Kenties ensimmäinen kerta kun en käytä sekoitustyökalua tämän kaltaisessa kuvassa joten tämä näyttää vähän karkealta, kuin liiduilla piirretyltä. Se on tosi taidetta.
He really loves you enought to give you his heart, literally. Of cource this picture is impossible and thus symbolic. Probably the first time I don't use smear tool in this kind of picture, so this looks a little crude, like something done with crayons. That's real art.

Näköjään on mahdollista piirtää sitomisleikki ilman pornoa. Ei tarvitse pelästyä, heillä on vaatteet päällä. Kuvassa pikkutyttö yrittää kiskoa takaisin nuorta miestä, joka puolestaan yrittää vapautua häntä sitovista köysistä. Vaikka miehen sydämeen koskee hänen joutuessaan vastustamaan tyttöä, hän on päättänyt lähteä. Ei ole enää aikaa leikkiä.
Tämä kuva on hyvin symbolinen. Välillä minusta tuntuu, että takerrun liikaa ihmisiin. Joskus rakkaus on kahlitsevaa. (Huom: tein tämän kuvan jo huhtikuussa 2003, jolloin en vielä todella tajunnut kuinka oikeassa nämä sanat ovatkaan.)
It seems there can be bondage without porn. Don't worry, they have clothes on. There's a little girl trying to pull back a young man, who's trying to break free from the ropes binding him. Although it hurts inside to resist her, he's determined to leave. There's no time for games anymore.
This picture is a very symbolic one. Sometimes I feel I cling to people too much. Sometimes love can be constraining.

Mystinen kuva kahdesta ihmisestä, jotka pimeydessä vaeltavat. He eivät pidä toisiaan kädestä vaan pitävät kiinni valkeasta kankaasta, joka symbolisoi kiellettyä rakkautta. Kuvaus inspiraation aiheuttaneesta tunnelmasta on Sivuhistoriassa kohdalla 10.8.2002.
Mystic image of two people walking in the darkness. They are not holding hands, but holding a white cloth that symbolizes forbidden love.

Hän istuu siellä kuin gargoyli ja nauraa katkerasti. Se on sellaista naurua, jota kuulee vain kun asiat ovat menneet liian huonosti, että itkemisestä olisi enää apua. Kuten näkyy, hän on kääntänyt selkänsä valolle ja nuo tummat siivet ovat höyhenistä tehdyt. Ehkä hän oli enkeli vain hetki sitten. Hän yrittää vielä näyttää nätiltä rusetti hännässään, mutta solmu on auennut puoliksi, eikä hän ole vaivautunut solmimaan sitä uudestaan.
She's sitting there like a gargoyle, laughing bitterly. It's the kind of laugh you hear when things are gone too bad and crying wouldn't help anymore. As you can see, she has turned her back to the light and those dark wings are made of feathers. Maybe she was an angel just a little while ago. She's still trying to look pretty, with a bowtie on her tail, but the knot has opened halfway and she hasn't bothered to tie it again.

Ei tätä voi suomeksi nimetä... Kuvassa hölmöön pyjamaan pukeutunut tyyppi hyppii sängyssään, yön villiyden yllättämänä.
A dude in funny pajamas, jumping up and down on his bed, surprised by the wildness of the night.

Nainen läpinäkyvässä paidassa, polvillaan, verta itkien. Goottikuningattaren sukulainen?
A woman in transparent shirt, on her knees, crying tears of blood. A relative of the Gothic Queen?

Siitä huolimatta että hahmot ovat kissoja, on symboliikka asioita tunteville melko selvää, ja muutkin voivat arvata mistä on kyse. Piirsin tämän aika nopeasti koulussa.
Though the characters are cats, for those who know something about what's going on the symbolism is quite obvious and the others can easily guess what this is about. I draw this quite quickly in school.

Palaa gallerialistaukseen/Back to gallery listing
Palaa pääsivulle
Back to English Index